Thema: Rupsje Nooitgenoeg!

Deze en volgende week werken we rond het thema 'Rupsje Nooitgenoeg'! We lezen het boekje en bekeken het animatiefilmpje van Rupsje Nooitgenoeg. 

Met raamstiften tekende de juf een rupsje op het raam! Elke dag bekijken we wat Rupsje Nooitgenoeg eet, tellen we hoeveel hij er van eet en tekenen we het in zijn buik!


Nadien geven we Rupsje Nooitgenoeg meer vorm door de scheurtechniek nog eens in te oefenen. We scheuren repen groen papier in stukken en kleven dit op het lijf van de rups. 




Aan de spelletjestafel liggen er allerlei spelletjes klaar: schaduwpuzzels - duopuzzels - kleurenspel - ...






Aan de plasticinetafel maken we rupsjes.















Juf Nele had een rups gevonden, en juf Ines zorgde voor een aangepast verblijf! Ideaal om een waarneming te houden: we kunnen een echte rups observeren!
Nadien bekijken we een online filmpje waarin we zien hoe een rups een vlinder wordt.








In de klas lag nog een zakje met bloemen die vlinders lokken. Ideaal! We nemen onze potgrond erbij en vliegen er meteen in. Nadien ruimen we alles ook netjes op, zodat alle potgrond die gemorst werd weg is.
Maar... dat wachten op de bloemen duurt wel lang.... 






We spelen een sorteer-, tel en kleurenspel!




















Dinsdag werd er een gezonde lunch geleverd door 'BunnyBox'; lekkere kerstomaatjes, stukje quiche met erwten, broccoli en kip, en als dessertje een stukje meloen!















Dolle pret op het springkasteel!





Even kijken wat de kapoenen al weten over de rups... We zoeken uit wat de chronologische volgorde is: ei - rups - cocon - vlinder!
Wat weten ze dit al goed!


Spontaan beweegmomentje: kruipen als een rups!












We sluiten ons thema en de gezonde week af met een gezond tienuurtje! We bekijken en bespreken de vormen en kleuren van de fruitjes en groenten. Nadien onze handen wassen en de groentjes wassen! 
Van de druiven en tomaatjes maken we eetbare Rupsjes Nooitgenoeg






























Reacties

Populaire posts van deze blog

Thema: De kip en het ei! Pasen

Thema: Gekke schoenen!

Thema: Ballen en ballonnen